PENNA MOVIEMAKER

2015. január 6. kedd

DL-

Amit érdemes volt megnézni 2014- ben

 

Mi filmkedvelők, akik szeretünk moziba is járni, egész évben vadászunk egy-egy olyan új filmre, ami érdemes arra, és szinte kötelező, hogy a moziban nézzük meg. Sajnos a mozit látogatók köre általánosságban véve csökken, de ennek oka nem csak a filmek illegális letölthetőségének lehetőségében keresendő, egyes filmek nem érik el azt a színvonalat, amiért érdemes lenne azt a moziban megnézni. Természetesen vannak jócskán kivételek, s ezeknek a filmeknek az izgalmassága nem merül ki a róluk készült másfél perces trailer- ben.  Íme, néhány olyan film, amit érdemes volt a moziban látni:

 

unnamed (3)A nagy szépség – La grande bellezza

Paolo Sorrentio drámája napjaink Rómájáról, a sznobok hétköznapi és éjszakai életéről, valamint az élet szépségeiről. A dráma megkapta a legjobb külföldi filmnek járó Oscar díjat. A filmről alkotott vélemények szélsőségesek, de egy valamiben megegyeznek. Toni Servillo alakítása egyszerűen fenomenális!

Mielőtt meghaltam – Dallas Buyers Club

Szintén Oscar díjjal jutalmazták ezt a drámát is. Nem is egyel, mindjárt hárommal. A filmben nyújtott kiváló alakításáért kapottunnamed szobrot, a jelenleg pályája csúcsán lévő Matthew McConaughey, aki HIV pozitív betegeknek próbál illegális gyógyszerek beszerzésével segíteni, miközben saját maga is a gyilkos kór hordozója.

unnamed (1)A holnap határa – Edge of Tomorrow

Sokak szerint ez a film volt az év legjobb science fiction mozija, annak ellenére, hogy sokan másra számítottak. Tom Cruise és Emily Blunt nap, mint nap újra kezdett harca, egy ismeretlen földönkívüli faj inváziója ellen, egyszerre izgalmas és egyben szórakoztató. Nem igazán lehet rajta fogást találni, jól sikerült, osztjuk azon véleményt, miszerint tavaly, ez volt a legjobb sci-fi.

 

Csillagok között – Interstellar

Az év legjobban várt filmje, óriási elvárásokkal, olyannyira, hogy tízezrek már azelőtt eldöntötték, hogy milyen lesz, mielőtt megnézték.unnamed (2) Kétségtelen, hogy Christopher Nolan múltja és munkássága erős hátszelet adott az emberi faj megmentéséről szóló mozinak, de ez sem volt elég. Az itt-ott hibákkal, illetve hiányosságokkal küszködő film konzekvenciája, hogy Nolan is ember, és ő is tud hibázni. Mindezek mellett érdemes volt a moziban megnézni.

Több filmet most nem is szeretnék kiemelni, igaz már nem is sok van a repertoárban. Reméljük a legjobbakat, és azt, hogy idén bőven lesznek még sorban állók, mind az „érdemes megnézni” filmek kategóriában, mind a mozik előtt!

Megjelenés:
Rovat: Szélesvászon